DE GOUDEN WEKEN 2.0
groepsvorming en ouderbetrokkenheid

De eerste 4 weken van het schooljaar zijn De Gouden Weken. Deze periode is heel geschikt om te bouwen aan het groepsgevoel en aan een goede sfeer in de groep. Het boek geeft instrumenten om de groepsvorming en het oudercontact goed te laten verlopen.
Er wordt gewerkt met de volgende ingrediënten:

1. Zelf geformuleerde, positieve groepsregels
2. Energizers
3. Coöperatieve werkvormen
4. Voorbeeldgedrag leraar
5. Omgekeerde oudergesprekken

In het eerste theoretische gedeelte van het boek wordt beschreven hoe de eerste weken succesvol vormgegeven kunnen worden. In het tweede praktische gedeelte Doen! worden oefeningen, werkvormen en voorbeeld-weekroosters gegeven.  Er worden lessuggesties gegeven voor het opstellen en bespreken van groepsregels. In een (los bijgeleverd) stappenplan staat de theorie, met alle do's and don'ts, bij elkaar.

Nieuw in deze 2.0 uitgave: 
Om aan te sluiten bij de ontwikkelingen in het onderwijs en op basis van feedback van leerkrachten die met De Gouden Weken werken is een 2.0 versie verschenen. Het aantal pagina's is ruim verdubbeld tot 180 met een duidelijk onderscheiden theoretisch - en praktijkgedeelte. Ook nieuw bij de 2.0 versie is een stappenplan met alle do's and don'ts op een rijtje. Er wordt aandacht besteed aan het verschil in groepsvorming tussen kleuters en oudere kinderen. Er zijn meer werkvormen voor kleuters en het voortgezet onderwijs  opgenomen. Ook zijn beschrijvingen van apps en digitale tools toegevoegd.

Voor de periode erna, de Zilveren Weken, is ook een boek beschikbaar met tips.

X

Exemplaren
SAD Wassenaar
barcode: SADWASSENAAR-T392092
Aanwezig
plaatsing
458.1 Ouders en School
Titel informatie
Auteur

Bijleveld, Boaz

Uitgave

Drachten : Eduforce, 2019

Collatie

180 p.

ISBN

9789492990198

Annotatie

Met lit. opg.

Publicatiejaar

2019